Dit is de gearchiveerde site van het DNSSEC Kennisplatform (2012-2018).
Actuele informatie over DNSSEC vind je op https://sidn.nl/dnssec/.

SIDN drie keer genomineerd voor een CENTR Award

Gepubliceerd op 23-09-2013

SIDN is maar liefst drie keer genomineerd voor de CENTR Awards. Deze worden dit jaar voor het eerst toegekend aan registries die een opvallend project of een bijzondere prestatie neergezet hebben. Dat twee van de drie SIDN-nominaties DNSSEC-gerelateerde projecten betreffen, benadrukt nog eens dat we in Nederland absolute koploper zijn op dit gebied.

CENTR Awards

Zoals hun naam al doet vermoeden, worden de Awards uitgereikt door CENTR, de vereniging van registries van met name Europese landendomeinen (ccTLD's). Doel van deze Awards is om de registries te stimuleren bij de ontwikkeling van een hoge kwaliteit en de beste toepassingen.

Behalve dat CENTR een discussieplatform biedt voor de registries vormt het ook een communicatiekanaal richting partijen die bij de ontwikkeling van internet betrokken zijn, waaronder ICANN.

Nominaties

De 45 eerste genomineerden zijn inmiddels teruggebracht tot een shortlist van 20 stuks. Daar zitten maar liefst drie nominaties voor SIDN bij:

 • Security Award:
  Bert ten Brinke, Security officer at SIDN, for co-founding and chairing the CENTR Security working group,
 • R&D Award:
  SIDN Labs, the R&D department of SIDN, for developing an EPP extension for relaying DNSSEC key material from one DNS server to another,
 • Marketing and Communication Award:
  SIDN Marketing department, for their DNSSEC incentive program.

De twee hoofdcriteria voor deze selectie waren:

 1. hoe droeg het genomineerde project bij aan de maatschappij?
 2. hoe goed gedocumenteerd was de nominatie?

De volledige lijst genomineerden vindt u hier:

Actieve benadering

We zijn blij dat de succesvolle adoptie van DNSSEC in Nederland ook internationaal de aandacht trekt, zegt Michiel Henneke, marketing manager bij SIDN, Wij zijn door onze peers twee keer genomineerd voor DNSSEC-gerelateerde initiatieven.

Het is goed om te zien dat onze visie op de actieve rol die een registry zou moeten spelen bij de invoering van DNSSEC steeds meer weerklank vindt. Als je verantwoordelijk bent voor een (nationaal) domein ben je als geen ander in een positie om standaarden als DNSSEC succesvol te implementeren. Wij hopen dat deze benadering de komende jaren navolging krijgt, ook voor andere standaarden. Denk dan aan IPv6, waar de nood ook steeds groter wordt.

Winnaars

Nu de twintig overblijvende nominaties bekend zijn gemaakt, heeft een externe jury van experts tot eind deze week de tijd om te stemmen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het CENTR-event op 2 oktober in het Atomium in Brussel.

Terug naar het nieuwsoverzicht