Dit is de gearchiveerde site van het DNSSEC Kennisplatform (2012-2018).
Actuele informatie over DNSSEC vind je op https://sidn.nl/dnssec/.

Meer dan tienduizend .nl-domeinen beveiligd met DNSSEC

Gepubliceerd op 28-06-2012

Afgelopen week is het aantal met DNSSEC beveiligde .nl-domeinen sterk toegenomen. Hun aantal steeg van 900 naar 12.000. Voornaamste drijvers achter deze stijging waren waren twee registrars (Shock Media en Intention Internet) die een groot deel van hun bestand ondertekenden.

Shock Media bracht eerder deze week een persbericht uit waarin het bedrijf stelde  dat het de eerste internet service provider is die deze nieuwe beveiligingsstandaard op grote schaal implementeert. Uit cijfers van SIDN blijkt echter dat Intention vrijwel tegelijkertijd eenzelfde actie ondernam. Hiermee zijn er in een klap meer .nl-domeinnamen gesigned dan in het veel grotere .com top-level domein.

DNSSEC  werd 15 mei jongstleden volledig in werking gesteld door SIDN, de beheerder van het .nl top-level domein. Vanaf die datum kunnen in principe alle registrars en internet service providers DNSSEC aanbieden aan de domeinnaamhouders. Met name voor operators die het DNS -beheer voor hun klanten verzorgen, is het relatief makkelijk om die domeinen te beveiligen.

Terug naar het nieuwsoverzicht