Dit is de gearchiveerde site van het DNSSEC Kennisplatform (2012-2018).
Actuele informatie over DNSSEC vind je op https://sidn.nl/dnssec/.

Internet.nl controleert implementatie DNSSEC en andere moderne internetstandaarden

Gepubliceerd op 28-04-2015

Op de website Internet.nl kunnen bezoekers controleren of hun verbinding en hun web- en mail-domein wel van moderne internetstandaarden zijn voorzien. Is dat niet of maar gedeeltelijk het geval, dan krijgt de bezoeker een gedetailleerde rapportage te zien. Die informatie moet hem of haar helpen bij het aanvragen van de betreffende dienst bij zijn provider of bij het oplossen van eventuele configuratiefouten en andere problemen.

Internet.nl domeintest

Internet.nl werd anderhalve week geleden gelanceerd tijdens de internationale GCCS Cybertop in Den Haag. Er zijn sindsdien meer dan 20 duizend tests uitgevoerd.

In eerste instantie worden door de portal zes internetstandaarden ondersteund: IPv6, DNSSEC , TLS, DKIM, SPF en DMARC. De bedoeling is om zowel de informatie als de functionaliteit die door de site wordt geboden de komende tijd verder uit te breiden.

Platform Internetstandaarden

De Internet.nl portal is een initiatief van het Platform Internetstandaarden. Doel is om het gebruik van moderne, schaalbare en veilige internetstandaarden sneller te laten groeien, zodat het Internet betrouwbaarder wordt voor iedereen. In het platform participeren de volgende organisaties: de Dutch Hosting Provider Association (DHPA), ECP, Forum Standaardisatie, Internet Society internationaal, Internet Society Nederland, het Ministerie van Economische Zaken, het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), NLnet, RIPE NCC, SIDN en SURFnet. De technische realisatie van Internet.nl is in handen van NLnet Labs.

Terug naar het nieuwsoverzicht