Dit is de gearchiveerde site van het DNSSEC Kennisplatform (2012-2018).
Actuele informatie over DNSSEC vind je op https://sidn.nl/dnssec/.

Webinar DNSSEC voor overheidsdomeinnamen

Gepubliceerd op 17-08-2012

Op 6 september a.s. organiseert SIDN, de organisatie achter het .nl-domein, van 15:00 tot 16:00 uur, in samenwerking met Forum Standaardisatie een webinar over DNSSEC voor overheden. De doelgroep zijn IT-, internet-, en security-experts in de overheidssector. Aanleiding voor het webinar is de plaatsing van DNSSEC op de 'pas toe of leg uit'-lijst door het College Standaardisatie.

Op 15 juni jongstleden werd DNSSEC door het College Standaardisatie aan de 'pas toe of leg uit'-lijst toegevoegd. Dat is precies een maand na de landelijke uitrol van deze cryptografische veiligheidsvoorziening voor DNS . Daarmee zijn overheidsorganisaties nu 'verplicht' om hun domeinen en systemen met DNSSEC te beveiligen.

DNSSEC is een relatief nieuwe beveiligingstechnologie die het nabootsen (spoofen) van domeinnamen om bezoekers naar malafide sites te lokken onmogelijk maakt. Sinds 15 mei 2012 is deze standaard algemeen beschikbaar voor .nl-domeinnamen en inmiddels zijn er enkele honderdduizenden domeinnamen mee beveiligd.

In het webinar gaan wij in op de achtergronden en implementatie van DNSSEC: Waarom hoort DNSSEC op de 'pas toe leg uit'-lijst? Tegen welke bedreigingen kunt u zich door middel van DNSSEC beschermen? Hoe implementeert u de standaard voor uw website? Welke leveranciers van welke diensten spelen hierbij een rol en waar kunt u meer informatie vinden?

Het webinar duurt ongeveer een uur en naast de sprekers zijn er diverse experts aanwezig die middels een chatfunctie uw vragen direct online kunnen beantwoorden. Meldt u nu aan via:

Voor vragen kunt u contact opnemen met SIDN.

Terug naar het nieuwsoverzicht