Dit is de gearchiveerde site van het DNSSEC Kennisplatform (2012-2018).
Actuele informatie over DNSSEC vind je op https://sidn.nl/dnssec/.

Olaf Kolkman ontvangt NLUUG Award, mede vanwege bijdragen aan DNSSEC

Gepubliceerd op 23-11-2015

Afgelopen week ontving Olaf Kolkman, Chief Internet Technology Officer bij ISOC, de 'NLUUG Award of life-time achievement'. De award werd toegekend vanwege zijn werk voor de technische internetgemeenschap en infrastructuur. DNSSEC is een van de onderwerpen waaraan Kolkman een belangrijke bijdrage heeft geleverd.

Hij heeft veel gedaan voor de wereldwijde acceptatie van DNSSEC, zo staat er in de aankondiging van de toekenning. NLnet Labs heeft onder zijn leiderschap open source tools geproduceerd die de uitrol van DNSSEC goedkoper en stabieler hebben gemaakt. Nederland is door de activiteiten van NLnet Labs, RIPE NCC, SIDN, en PowerDNS een wereldleider op het gebied van DNSSEC. Er zijn nu 2,4 miljoen .nl-domeinen met DNSSEC actief (zo'n 44 procent van alle .nl-domeinen).

| - 40D_9935-unsh-600x375.png

| - Twitter-CULSmdsWUAEoTxM-OKaward.jpg

Goed gezelschap

Kolkman bevindt zich als ontvanger van de NLUUG Award in goed gezelschap. Eerdere winnaars waren onder anderen Guido van Rossum, Andrew Tanenbaum, Piet Beertema en Wietse Venema.

Kolkman was voorzitter van de Internet Architecture Board (IAB), draagt actief bij aan de Internet Engineering Task Force (IETF), heeft vele RFC's op zijn naam staan en hij vertegenwoordigde de technische internetgemeenschap in zijn diverse rollen op internet governance fora wereldwijd.

Terug naar het nieuwsoverzicht