Dit is de gearchiveerde site van het DNSSEC Kennisplatform (2012-2018).
Actuele informatie over DNSSEC vind je op https://sidn.nl/dnssec/.

Let op bij registratie en verhuizing van .nl-domeinnamen

Gepubliceerd op 16-05-2012

Vanaf 15 mei jongstleden kunnen alle .nl-domeinnamen worden voorzien van DNSSEC. Deze cryptografische beveiliging voor de DNS-informatie wordt nu al aangeboden door de negen registrars die als launching partner van SIDN, de beheerder van het .nl top-level domein, fungeren. Maar de mogelijkheid om DNSSEC geautomatiseerd aan hun klanten aan te bieden, staat open voor alle registrars en internet service providers. Bij het aanvragen van een nieuwe Domeinnaam of het verhuizen van een bestaande domeinnaam kunt u uw aanbieder vragen naar de ondersteuning van DNSSEC. Dat is met name van belang bij de verhuizing van een DNSSEC-beveiligd domein naar een nieuwe aanbieder.

Impact DNSSEC op aanvraag- en verhuisproces voor .nl-domeinnamen

Sinds 15 mei biedt SIDN de mogelijkheid om uw .nl-domeinnaam te signen met DNSSEC. DNSSEC heeft impact op het aanvraag- en verhuisproces voor .nl-domeinnamen. Graag attenderen wij u op deze veranderingen.

Aanvragen nieuwe domeinnaam

Bij het aanvragen van een domeinnaam heeft u sinds 15 mei de mogelijkheid om deze te laten signen met DNSSEC. Nog niet iedere registrar ondersteunt deze mogelijkheid. Vraag, alvorens u uw domeinnaam registreert, of de beoogde registrar DNSSEC ondersteunt.

Verhuizen domeinnaam

Als u voornemens bent u domeinnaam te verhuizen en het betreft een met DNSSEC gesignde domeinnaam, informeert u dan bij de beoogde nieuwe registrar of hij DNSSEC ondersteunt. Overleg ook welke (aanvullende) acties er nodig zijn om uw DNSSEC-domeinnaam te verhuizen. Dit om het risico te voorkomen dat uw domeinnaam niet langer gesigned blijft of dat uw domeinnaam zelfs onbereikbaar wordt.

Terug naar het nieuwsoverzicht